Ar vienu klaunu nepietiek – palīdzi Dakterim klaunam būt tur, kur viņu gaida!

2022-07-01

Biedrība “Dr. Klauns” ir sabiedriska labdarības organizācija, kas darbojas kopš 2012. gada, un tās pārstāvji – 35 profesionāli medicīnas klauni – katru dienu dodas uz Bērnu Klīniskās universitātes slimnīcu un citām slimnīcām visā Latvijā, lai palīdzētu bērniem pārvarēt sāpes, bailes, negatīvās emocijas, kas bieži kļūst par ārstēšanas procesa un slimnīcā pavadītā laika psiholoģisku sastāvdaļu.

 

AKROPOLE iepirkšanās centri iestājas par ģimenēm to prieku un labklājību, un ikdienā atbalsta tās dažādos veidos – ne tikai nodrošinot daudzpusīgas izklaides un atpūtas iespējas mūsu iepirkšanās centros, bet arī palīdzot tām ģimenēm, kurām tas ir visvairāk nepieciešams. AKROPOLE iepirkšanās centri no sirds sveic biedrību “Dr.Klauns” jubilejā un ar lielu prieku iesaistās jubilejas labdarības akcijā “Ar vienu klaunu nepietiek – palīdzi Dakterim klaunam būt tur, kur viņu gaida!”, atbalstot tās cēlo mērķi.

Dakteru klaunu programmu Latvijā īsteno organizācija “Dr.Klauns” sadarbībā ar Bērnu klīniskās universitātes slimnīcu un ar vadošā Latvijas piena pārstrādes uzņēmuma "Food Union" atbalstu.

Atbalstīt dakterus klaunus var ikviens:

  • Noformējot ziedojumu biedrības “Dr.Klauns” mājas lapā DrKlauns – Ziedot;
  • Ziedojot ar maksājuma karti iepirkšanās centra “AKROPOLE Alfa” ziedošanas stendā;
  • Nopērkot saldējumu “TIO”;
  • Iegādājoties sarkano klauna degunu Rimi veikalos;
  • Iegādājoties sarkano klauna degunu online veikalā “Piena veikals”.

 

Pašlaik dakteri klauni var apciemot tikai aptuveni 20% bērnu, kuri nokļūst slimnīcā. Lai pēc iespējas vairāk bērnu varētu saņemt dakteru klaunu atbalstu, labdarības akcijā aicināti piedalīties visi Latvijas iedzīvotāji. Labdarības kampaņas laikā iegūtie līdzekļi tik veltīti vairākiem mērķiem, t.sk. slimnīcas klaunu apmācībām (tā ir atsevišķa profesija, kas īpašā veidā apvieno gan psiholoģiju, gan aktiermeistarību), kā arī dakteru klaunu ikdienas darba apmaksai.

Darba laiks

Veikali
I-VII 10.00–21.00
RIMI
I-VII 08.00-23.00
MyFitness
I-IV 06.30 - 23.30
V 06.30 - 22.00