Atzīmējot Starptautisko bērnu aizsardzības dienu, atklāta aprūpes centra bērnu mākslas darbu izstāde

2023-06-02

No 1. līdz 30. jūnijam iepirkšanās un izklaides centra “AKROPOLE Alfa” 3. stāva izstāžu zālē ir apskatāma Valsts sociālās aprūpes centra (VSAC) Rīga Teikas filiāles bērnu ar smagiem un ļoti smagiem garīgās vai fiziskās attīstības traucējumiem radošo darbu izstāde. Visiem interesentiem būs iespēja aplūkot trīs jauno mākslinieku darbus, kas kopā veido 55 dažādas formas krāsainu un radošu darbu izstādi. Izstādi ir iespējams apskatīt bez maksas katru dienu no pl. 10.00 līdz pl. 21.00.

VSAC Rīga Teikas filiālē papildus citiem radošo prasmju izkopšanas veidiem bērni ar prieku iesaistās vizuālās mākslas nodarbībās. Pedagoga un mākslinieka Ilgvara Zalāna vadībā tapušas vairākas darbu kolekcijas, kas ir eksponētas dažādās izstādēs, starptautiskos konkursos, kā arī grezno centra interjeru. Katrā no izstādēm tiek izvēlēti trīs audzēkņu darbi – iepirkšanās centra “AKROPOLE Alfa” izstādē ir aplūkojami Kristas Močalovas rūpīgi detalizētie darbi, Daniela Miķelsona ekspresionisms un Eināra Petrakova grafiskie darbi.

“Galvenais mākslas nodarbību uzdevums ir sniegt mūsu centra bērniem papildus socializēšanās iespēju jeb šajā gadījumā ļaut sajust sevi mākslinieka lomā. Strādājot pie saviem darbiem un apzinoties, ka tie tiks publiski izstādīti, bērni ar prieku piedalās nodarbībās un ar nepacietību gaida izstādes atklāšanu. Laika gaitā redzam panākumus, jo bērni paliek atvērtāki, vairāk iesaistās ikdienas notikumos un attīstās viņu mākslinieka pašapziņa. Māksla ir veids, kā šiem bērniem izpausties, attīstīties un iet dzīvē uz priekšu, kas ir neatsverams ieguldījums viņu nākotnē,” stāsta bērnu mākslas nodarbību vadītājs Ilgvars Zalāns.

“Atzīmējot Starptautisko bērnu aizsardzības dienu, esam gandarīti sniegt platformu bērniem, kam šī izstāde nesīs ne tikai prieku, bet arī motivāciju tālākai mākslinieciskajai attīstībai. Aicinām ikvienu atvēlēt kādu brīdi jūnijā, lai apmeklētu šo izstādi un ar savu klātbūtni atbalstītu jaunos māksliniekus viņu sarežģītajā, bet vienlaikus ļoti svarīgajā ceļā uz mērķi,” aicina iepirkšanās centra “AKROPOLE Alfa” vadītājs Artūrs Bernhards.

Izstādes apmeklējums ir bez maksas. Izstāde apskatāma katru dienu no pl. 10.00 līdz pl. 21.00 “AKROPOLE Alfa” 3. stāvā.

VSAC Rīga Teikas filiāles bērnu mākslas darbu izstāde tapusi ar organizācijas “Bērnu rīts” un “Union Aviation” atbalstu.

Darba laiks

Veikali
I-VII 10.00–21.00
RIMI
I-VII 08.00-23.00
MyFitness
V 06.30 - 22.00
I-IV 06.30 - 23.30