Februārī “AKROPOLE Alfa” skatāma neparasta suņu fotogrāfiju izstāde

2024-02-01

No 1. līdz 29. februārim iepirkšanās un izklaides centra “AKROPOLE Alfa” 3. stāva izstāžu zālē apskatāma pasaulslavenā suņu fotogrāfa Kristiana Fīlera izstāde, kas piedāvā lielformāta fotogrāfijas ar cilvēka labākajiem draugiem – suņiem, attēlojot viņu dabiskās emocijas un centienus noķert kārumu. Izstādē aplūkojamas 26 fotogrāfijas, kas neatstās vienaldzīgu nevienu apmeklētāju.

“Mana interese par suņu fotogrāfijām aizsākās pirms 10 gadiem, kad paņēmu rokās kameru un uzrīkoju nelielu eksperimentu pats ar savu suni Lotti – lai pārbaudītu zibspuldzes spēju “sasaldēt” objektus, sāku mest gardumus Lottes virzienā. Atskatoties uz uzņemtajām bildēm, sapratu, ka tajās ir kas īpašs. Manuprāt, suņu sejas izteiksmes mums atgādina tādas labi zināmas sajūtas kā prieks, spēcīga vēlme un pat bēdas. Un tas ir tas, ko mēs parasti tik skaidri neredzam mūsu suņu sejās. Domāju, ka šī izstāde ļaus ikvienam satuvināties ne tikai ar mūsu četrkājainajiem draugiem, bet arī savām iekšējām emocijām,” stāsta fotogrāfs Kristians Fīlers (Christian Vieler).

Sākotnēji Kristians Fīlers fotogrāfēja savu suni Lotti, kā arī savu draugu un kaimiņu suņus, taču, fotogrāfa darbiem kļūstot arvien populārākiem, arī citi cilvēki sāka pieteikt fotosesijas, lai uzņemtu savu mājdzīvnieku portretus. Lielākā daļa portretu ir uzņemti fotogrāfa studijā, kas atrodas Valtropā, Vācijā. Savukārt neparastā fotogrāfiju izlase, kurās suņi ķer gardumus, tika izveidota, lai popularizētu Vācijas zīmola “Josera” mājdzīvnieku barību, un ir guvusi lielu atpazīstamību arī interneta vidē.

“Šomēnes iepirkšanās centra apmeklētājiem vēlējāmies piedāvāt vēl nebijušu fotogrāfiju izstādi – četrkājainie mīluļi mums spēj dāvāt beznosacījuma mīlestību, un ir liels prieks viņus godināt arī caur mākslu. Aicinu katru nelaist garām šo iespēju un kopā ar ģimeni vai draugiem ieplānot izstādes apmeklējumu, lai smeltos pozitīvas emocijas, kas šajā ziemīgi aukstajā laikā ir īpaši svarīgas,” stāsta iepirkšanās centra “AKROPOLE Alfa” vadītāja Sanita Krīgere.

Kristiana Fīlera fotogrāfiju izstāde apskatāma visu februāri no pl. 10.00 līdz pl. 21.00 “AKROPOLE Alfa” 3. stāvā. Ieeja bez maksas.

Darba laiks

Veikali
I-VII 10.00–21.00
RIMI
I-VII 08.00-23.00
MyFitness
I-IV 06.30 - 23.30
V 06.30 - 22.00