“Iedvesmas nospiedumi” meklējami “AKROPOLE Alfa” – atklāta Marijas Matvejevas un viņas studentu gleznu izstāde

2023-05-02

No 1. līdz 31. maijam iepirkšanās un izklaides centra “AKROPOLE Alfa” 3. stāva izstāžu zālē apskatāma mākslinieces Marijas Matvejevas un mākslas studijas “Krāsu deja” studentu gleznu izstāde “Iedvesmas nospiedumi”. Izstādē aplūkojami 34 lielizmēra un niansēti mazāka izmēra darbi, kas atspoguļo ideoloģiju par mākslas pozitīvo ietekmi uz skatītāja sajūtām. Izstādi ir iespējams apskatīt katru dienu no pl. 10.00 līdz pl. 21.00.

Marija Matvejeva jau no agras bērnības ir aizrāvusies ar mākslas pasauli un turpinājusi pilnveidošanās ceļu, apgūstot jaunas glezniecības tehnikas un zināšanas Ulbrokas Mūzikas un mākslas skolā, Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolā, Latvijas Kristīgās akadēmijas Ikonogrāfijas nodaļā, kā arī studējusi vizuālās mākslas pedagoģiju Latvijas Universitātē. Vairākus gadus darbojusies arī monumentālajā glezniecībā kā interjera dekoratore.

Ikdienā māksliniece rada daudzveidīgas gleznas, kas tiek izstādītas un atrodas privātās kolekcijās gan Latvijā, gan ārzemēs. Tāpat Marija pasniedz mākslas nodarbības savā mākslas studijā “Krāsu deja”, kuru sešu gadu laikā ir apmeklējuši vairāk nekā 700 interesentu. Ilggadējo mākslas studijas studentu darbi arī būs apskatāmi gleznu izstādes “Iedvesmas nospiedumi” ietvaros, kas lielākoties ir veidoti eļļas glezniecības tehnikā.

“Es ticu, ka mākslas uzdevums ir vairot pozitīvās emocijas, jo pasaule jau ir pārpildīta ar negācijām. Tāpat kā mūzika ietekmē cilvēka prātu pozitīvā virzienā, tāpat arī mākslas darbi ar krāsu salikumu un sižetu var modināt spēcīgas jūtas un iedvesmot tās vērotāju uz pozitīvām darbībām. Es mīlu dabu un cilvēkus un mīlu tos iedzīvināt uz audekla jaunā dimensijā. Mani fascinē krāsas un to savstarpējā saspēle, tāpēc pārsvarā gleznoju eļļas glezniecības tehnikā, jo tajā var apvienot dažādus krāsu slāņus, tādējādi uzburot netveramu dziļumu un maigumu,” skaidro darbu autore Marija Matvejeva.

“Ikdienas skrējienā ikkatram no mums ir nepieciešams brīdis atpūtai un iedvesmai. Tāpēc arī mēs “AKROPOLE Alfa” apmeklētājiem katru mēnesi dāvājam iespēju aplūkot talantīgu mākslinieku radītos darbus, kas uz brīdi ļauj aizklīst pārdomās par būtiskām un nebūtiskām ikdienas lietām. Šoreiz tie ir izstādes “Iedvesmas nospiedumi” autores Marijas Matvejevas un viņas mākslas studijas studentu darbi, kas izstaro dzidro toņu radīto maigumu, delikātumu un mieru unikālos dažādu krāsu tehnikas darbos. Aicinām jebkuru interesentu ļauties mākslinieku radīto darbu mieram, priekam un iedvesmai,” aicina iepirkšanās centra “AKROPOLE Alfa” vadītāja Zane Kaktiņa.

Izstādes apmeklējums ir bez maksas. Izstāde apskatāma katru dienu no pl. 10.00 līdz pl. 21.00 “AKROPOLE Alfa” 3. stāvā.

Darba laiks

Veikali
I-VII 10.00–21.00
RIMI
I-VII 08.00-23.00
MyFitness
I-IV 06.30 - 23.30
V 06.30 - 22.00