Iepazīt pasauli bērna acīm – “AKROPOLE Alfa” aicina uz izstādi “Sadzirdi mani”

2024-01-03

No šī gada 3. līdz 31. janvārim iepirkšanās un izklaides centra “AKROPOLE Alfa” 3. stāva izstāžu zālē apskatāma labdarības fonda “Bērnu rīts” organizētā izstāde “Sadzirdi mani”, kas tapusi sadarbībā ar mākslinieci Tatjana Tasso. Izstādē aplūkojami 34 glezniecības darbi, kurus radījuši bez vecāku apgādības palikuši bērni un bāreņi. Šie darbi ļauj ielūkoties bērnu fantāzijas un neierobežoto iespēju pasaulē, izjūtot katra bērna unikālo personību un sniedzot viņiem iespēju tikt sadzirdētiem.

“Izstāde “Sadzirdi mani” ir vēstījums, ar kura palīdzību vēlamies nodrošināt, lai ikviens bērns, kurš par savām mājām sauc ārpusģimenes aprūpes iestādi, tiek sadzirdēts un uzklausīts. Lai gan svētki ir beigušies, viena lieta paliek nemainīga – šiem bērniem nozīmīgāk par materiālām dāvanām ir tieši kopā pavadītais laiks. Bez vecāku apgādības palikušo bērnu un bāreņu lielākā un kvēlākā vēlēšanās ir atrast savu ģimeni, kas vienmēr būs blakus un spēs sniegt tik ļoti nepieciešamo mīlestību un rūpes,” stāsta Labdarības fonda “Bērnu rīts” vadītāja Jaroslava Tomaševiča.

“Aicinām iesākt Jauno 2024. gadu, apmeklējot gleznu izstādi “Sadzirdi mani”, kas caur mākslu ļauj palūkoties uz pasauli un apkārt notiekošo bērna acīm; sajust un saredzēt, iespējams, nepamanīto. Izstāde ne vien sniedz iespēju ļauties iedvesmojošam mākslas baudījumam, bet ir arī lielisks veids, kā papildināt iepirkšanās centra apmeklējumu un apvienot lietderīgo ar patīkamo,“ aicina iepirkšanās centru “AKROPOLE Alfa” un “AKROPOLE Rīga” mārketinga vadītāja Aija Urbāne-Orbāne.

Izstādē “Sadzirdi mani” apskatāmi bez vecāku apgādības palikušo bērnu un bāreņu glezniecības darbi, kas tapuši mākslinieces Tatjana Tasso un Labdarības fonda “Bērnu rīts” brīvprātīgo dalībnieku iedvesmojošā un motivējošā uzraudzībā. Katrs darbs ir īpašs ar savu unikalitāti un sniedz iespēju ikvienam doties ceļojumā bērnu bagātajā fantāzijas pasaulē.

Labdarības fonds “Bērnu rīts” savā 17 gadu pastāvēšanas laikā ir sniedzis atbalstu daudziem bērniem, kas palikuši bez vecāku apgādības. Šiem bērniem māksla ir lielisks veids, kā paust savas emocijas un runāt ar apkārtējo pasauli. Labdarības fonda darbības laikā gūtā pieredze apstiprina, ka nereti tieši dažādas mākslas izpausmes ļauj šiem bērniem atvērties un izstāstīt savu stāstu.

Izstāde “Sadzirdi mani” apskatāma katru dienu no pl. 10.00 līdz pl. 21.00 “AKROPOLE Alfa” 3. stāvā. Ieeja bez maksas. Izstāde tapusi ar “AVER Brokerage” atbalstu.

Darba laiks

Veikali
I-VII 10.00–21.00
RIMI
I-VII 08.00-23.00
MyFitness
V 06.30 - 22.00
I-IV 06.30 - 23.30