Iepirkšanās centrs “AKROPOLE Alfa” ieguvis BREEAM ilgtspējas sertifikātu

2023-10-05

Iepirkšanās un izklaides centrs “AKROPOLE Alfa”, ko pārvalda Baltijas valstu iepirkšanās un izklaides centru tirgus līderis Akropolis Group, ir ieguvis starptautisko BREEAM In-Use ēku ilgtspējas sertifikātu. Šis novērtējums ir ļāvis sasniegt vienu no Grupas ilgtspējas stratēģijas mērķiem no šī brīža visi pieci Grupas pārvaldītie Akropolis iepirkšanās centri Lietuvā un AKROPOLE iepirkšanās centri Latvijā atbilst starptautiskajiem ēku ilgtspējības standartiem.

“Mēs vadāmies pēc augstākajiem tirgus standartiem, un ir gandarījums, ka ilgtspējas eksperti ir atzinīgi novērtējuši mūsu darbu ilgtspējas virzienā, Akropolis Group pārvaldītajos iepirkšanās centros ieviešot videi un cilvēkiem draudzīgākus risinājumus. Iepirkšanās centru sertifikācija ir daļa no grupas ESG programmas, kas vērsta uz vides, sociālo un korporatīvo pārvaldību, tāpēc “AKROPOLE Alfa” sertifikācija atbilstoši ilgtspējas standartiem ir būtiska Grupas kopējai darbībai,” komentē Akropolis Group mārketinga un komunikācijas vadītājs Dominikas Mertinas (Dominykas Mertinas).

Iepirkšanās un izklaides centrs “AKROPOLE Alfa”, ko Akropolis Group iegādājās 2021. gada beigās, ir novērtēts saskaņā ar BREEAM In-Use ilgtspējas sertifikāciju ekspluatācijā esošām ēkām un saņēmis novērtējumu “Ļoti labi”.

BREEAM sertifikācijas ietvaros tiek novērtēta ēkas ilgtspēja šādās kategorijās: iekštelpu vides kvalitāte (veselība un labsajūta), siltumapgādes un dzesēšanas energoefektivitāte, ūdens izmantošana un apsaimniekošana, transports, izmantotie materiāli, atkritumu apsaimniekošana, ekoloģija un piesārņojums. Iepirkšanās centra pārbaudi BREEAM sertifikācijas ietvaros veica ēku ilgtspējas sertifikācijas un konsultāciju uzņēmums Vesta Consulting.

“Esam gandarīti par veiksmīgu sadarbību ar ambiciozo Akropolis Group komandu, kas mērķtiecīgi īsteno ilgtspējas mērķus un veido paraugpraksi iepirkšanās centru tirgū. Iepirkšanās centrs “AKROPOLE Alfa” bija viena no lielākajām ēkām, kas mūsu komandai bija jāsertificē saskaņā ar BREEAM In-Use sistēmu. Bieži vien šāda veida ēkām var būt diezgan izaicinoši iegūt augstāko novērtējumu dēļ lielā dažādu nomnieku skaita un ēkas pastāvēšanas ilguma. Energoefektīvā inženiersistēmu pārvaldība, lieliskā atrašanās vieta un sociālā infrastruktūra, kā arī ēkas ūdens taupīšanas ierīces bija galvenie faktori, kas veicināja “Ļoti labi” sertifikācijas līmeņa piešķiršanu,” komentē Vesta Consulting projektu koordinatore un ilgtspējīgas attīstības konsultante Ugne Didžiariekite (Ugnė Didžiariekytė).

 

Iepirkšanās centri Akropolis Viļņā, Klaipēdā un Šauļos pirms diviem gadiem tika sertificēti saskaņā ar BREEAM In-Use novērtēšanas sistēmu. Iepirkšanās centrs Šauļos tika novērtēts ar “Ļoti labi”, bet Akropolis Viļņā un Klaipēdā, kā arī biznesa centrs, kas atrodas Vilnius Akropolis ēkā, tika novērtēts ar “Labi”.

“AKROPOLE Rīga” iepirkšanās centrs un biroju ēka 2019. gadā tika sertificēts atbilstoši starptautiskajiem ilgtspējas standartiem ar novērtējumu “Ļoti labi”. Tas ir pirmais iepirkšanās centrs Latvijā, kas ieguvis BREEAM jaunbūvju sertifikātu.

“Mēs apzināmies, ka ilgtspēja nav gala rezultāts, bet gan nepārtraukts process, tāpēc esam izvirzījuši ambiciozu mērķi – līdz 2026. gadam visi mūsu pārvaldītie iepirkšanās centri būs ieguvuši “Ļoti labi” novērtējumu. Lai to panāktu, plānojam veikt ieguldījumus ēku infrastruktūras un risinājumu uzlabošanai. Mūsu mērķis ir nodrošināt apmeklētājiem vēl labāku iepirkšanās pieredzi, bet nomniekiem – vēl labvēlīgākus tirdzniecības apstākļus,” norāda D. Mertinas.

Darba laiks

Veikali
I-VII 10.00–21.00
RIMI
I-VII 08.00-23.00
MyFitness
V 06.30 - 22.00
I-IV 06.30 - 23.30