Interjera priekšmetu un mākslas sinerģija – ‘'AKROPOLE Alfa” apskatāma Baltijas jūras iedvesmota izstāde

2024-03-01

No 1. līdz 31. martam iepirkšanās un izklaides centra “AKROPOLE Alfa” 3. stāva izstāžu zālē apskatāma mākslinieku Aļonas un Igora Kaļeviču izstāde ar nosaukumu “Baltijas jūra, vasaras siltums un gaisma jūsu interjerā”, kas stāsta par dabas varenību, kā arī lieliski ataino abu mākslinieku harmonisko saderību ne vien profesionālajā lauciņā, bet arī privātajā dzīvē. Izstādē būs aplūkojami vairāki desmiti gleznu un dizaina lampu, kas, iespējams, daļai apmeklētāju raisīs arī jaunas idejas sava mājokļa interjeram.

Aļona Kaļeviča ar gleznošanu nodarbojas jau 13 gadus – pašmācības ceļā gleznošana no hobija ir pārvērtusies par pilna laika darbu un peļņas avotu. Mākslinieces darbi jau paspējuši apceļot vairākas izstāžu zāles, lielākos tirdzniecības centrus un viesnīcas Latvijā. Jāpiebilst, ka māksliniece izpelnījusies atzinību, pateicoties netipiskai glezniecības tehnikai – tradicionālo otu vietā Aļona izmanto sūkli, ar kura palīdzību akrila krāsa uz lielizmēra audekla tiek uzklāta unikālā manierē.

Ideja papildināt gleznu izstādi ar dizaina lampām radās brīdī, kad mākslinieku pāris strādāja pie savas sapņu mājas būvniecības. “Mēs ar vīru esam ļoti radoši – mums abiem patīk gleznot un veidot interjera dekorus savām rokām. Izstrādājot interjera dizaina projektu mūsu jaunajai mājai, sapratām, ka apgleznotas lampas mājas interjerā labi iederētos. Sākām aktīvi strādāt pie to radīšanas, dalīties rezultātā ar apkārtējiem, un atbildes reakcija bija tiešām pozitīva, cilvēkiem lampas interesēja. Vīrs vienmēr ir bijis vienīgais cilvēks, kas palīdzēja man no paša sākuma, atbalstīja un ticēja, ka man viss izdosies un kādreiz manām gleznām tiks pievērsta liela uzmanība, cilvēki tās gribēs redzēt arī savās mājās. Tagad mūsu gleznas un lampas arvien biežāk novērtē slaveni Baltijas valstu dizainieri, un tās tiek izmantotas viņu projektos,” stāsta māksliniece Aļona Kaļeviča.

“Šī izstāde tik tiešām apstiprina to, ka radošums un skaistums var slēpties pat visikdienišķākajās lietās. Priecājamies, ka varam turpināt sadarbību ar šiem talantīgajiem māksliniekiem un izstādīt Aļonas darbus iepirkšanās centra telpās jau trešo reizi. Apmeklētājiem tiek sniegta iespēja ieslīgt dabas mierā un caur mākslas darbiem, kā arī interjera priekšmetiem iziet gleznainā pastaigā gar jūru, tādēļ aicinu ikvienu interesentu atvēlēt nelielu laika sprīdi, lai apmeklētu izstādi,” pauž iepirkšanās centra “AKROPOLE Alfa” vadītāja Sanita Krīgere.

Aļonas un Igora Kaļeviču mākslas un interjera dekoru izstāde apskatāma visu martu no pl. 10.00 līdz pl. 21.00 “AKROPOLE Alfa” 3. stāvā. Ieeja bez maksas.

Darba laiks

Veikali
I-VII 10.00–21.00
RIMI
I-VII 08.00-23.00
MyFitness
I-IV 06.30 - 23.30
V 06.30 - 22.00