Izstaigā “Krāsu aleju” – aicina uz Marijas Matvejevas un viņas studentu izstādi “AKROPOLE Alfa”

2023-12-01

No šī gada 1. decembra līdz 2024. gada 2. janvārim iepirkšanās un izklaides centra “AKROPOLE Alfa” 3. stāva izstāžu zālē apskatāma mākslinieces Marijas Matvejevas un mākslas studijas “Krāsu deja” studentu gleznu izstāde “Krāsu aleja”. Izstādē aplūkojami eļļas glezniecības darbi, kas tapuši pēdējā gada laikā un atspoguļo gleznotāju vizuālos un emocionālos iespaidus, ceļojot pa Latviju un ārpus tās robežām, kā arī piedzīvojot aizkustinošus mirkļus ikdienā.

“Tuvojoties gada izskaņai, cilvēki mēdz pārdomāt paveikto, un to pašu varu teikt arī par mākslas darbu autoriem, kas šīs pārdomas ir interpretējuši uz audekla ar otas un eļļas krāsu palīdzību. Māksliniekus ir iedvesmojuši dabas motīvi, svešzemju ainavu šarms, cilvēku ķermeņu pievilcība un arī kāds mākslas studijas biežs ciemiņš – kaija, kas regulāri uzturas uz studijas palodzes un tādējādi ir iekļuvusi arī vairākos “Krāsu deja” studentu darbos. Aicinām apmeklētājus uz mūsu izstādi, lai dotos baudpilnā, krāsainā un dažādu iespaidu piepildītā pastaigā starp gleznām,” komentē māksliniece un darbu autore Marija Matvejeva.

“Šis gads ir bijis patiesi piepildīts un krāsains, un uz šādas pašas nots vēlamies noslēgt arī mūsu 2023. gada izstāžu sezonu. Ar mākslinieci Mariju Matvejevu un mākslas studiju “Krāsu deja” esam sadarbojušies jau iepriekš, un esmu priecīga, ka šajā starplaikā ir tapuši jauni darbi, ar kuru palīdzību iedvesmot iepirkšanās centra apmeklētājus. Novēlu ikvienam no mums īstenot lielas idejas un piedzīvot gaišus mirkļus jaunajā 2024. gadā, bet pirms gada izskaņas ļauties pārdomām, apmeklējot “Krāsu aleja” izstādi,” aicina iepirkšanās centru “AKROPOLE Alfa” un “AKROPOLE Rīga” mārketinga vadītāja Aija Urbāne-Orbāne.

Marija Matvejeva jau no agras bērnības ir aizrāvusies ar mākslas pasauli un turpinājusi pilnveidošanās ceļu, apgūstot jaunas glezniecības tehnikas un zināšanas Ulbrokas Mūzikas un mākslas skolā, Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolā, Latvijas Kristīgās akadēmijas Ikonogrāfijas nodaļā, kā arī studējusi vizuālās mākslas pedagoģiju Latvijas Universitātē. Vairākus gadus darbojusies arī monumentālajā glezniecībā kā interjera dekoratore.

Ikdienā māksliniece rada daudzveidīgas gleznas, kas tiek izstādītas un atrodas privātās kolekcijās gan Latvijā, gan ārzemēs. Marija tāpat pasniedz mākslas nodarbības savā mākslas studijā “Krāsu deja”, kuru sešu gadu laikā ir apmeklējuši vairāk nekā 700 interesentu.

Izstāde “Krāsu aleja” apskatāma katru dienu no pl. 10.00 līdz pl. 21.00 “AKROPOLE Alfa” 3. stāvā. Ieeja bez maksas.

Darba laiks

Veikali
I-VII 10.00–21.00
RIMI
I-VII 08.00-23.00
MyFitness
V 06.30 - 22.00
I-IV 06.30 - 23.30