Jauna iedvesmojoša izstāde “Be you” – “AKROPOLE Alfa” skatāmas Anetes Puriņas-Purītes gleznas

2023-08-01

No 1. līdz 31. augustam iepirkšanās un izklaides centra “AKROPOLE Alfa” 3. stāva izstāžu zālē apskatāma mākslinieces Anetes Puriņas-Purītes gleznu izstāde ar iedvesmojošu un zīmīgu nosaukumu “Be you” (“Būt pašam”). Mākslas cienītājus autore uzrunā ar 17 abstraktajām gleznām jauktajā glezniecības tehnikā, aicinot ikvienu uzdrošināties. Uzdrošināties darīt to, no kā iespējams bail, to, kas patiešām patīk un padodas vislabāk – nebaidīties būt pašiem un parādīt pasaulei savus slēptos talantus.

Savas emocijas un dzīvē notvertos momentus Anete iemūžina abstraktās formās un motīvos, uzsverot, ka tieši mākslā viņa ir atguvusi sevi: “Abstraktā māksla devusi man īstu brīvību, un es vēlos dalīties ar šo lielisko sajūtu, iedrošinot ikvienu atklāties pasaulei un spēt darīt to, ko vislabāk prot. Ir tik ļoti grūti nomest gadiem uzaudzētās maskas, iznākt ārā “kailam” un nebaidīties, ka kāds parādīs ar pirkstu. Man tas ir izdevies – esmu īstenojusi sapni par gleznošanu un aicinu arī citus nepakļauties sabiedrības, ģimenes vai apstākļu spiedienam ceļā uz savu sapņu īstenošanu,” saka Anete Puriņa-Purīte.

Māksliniece tic, ka katram iekšā slēpjas savs talants, sava stiprā puse, kas dod neticami daudz enerģijas, tikai jāmāk to saskatīt. Tāpēc savos darbos Anete aicina būt drosmīgiem un uzdrīkstēties veltīt vērtīgas dzīves stundas sevis izzināšanai. “Pārāk daudz mēs skatāmies apkārt, apbrīnojam citus cilvēkus un viņu spējas, nepienācīgi novērtējot paši savas stiprās puses. Reizēs pat nesaprotam, ka tās ir mūsu stiprās puses. Bet jāvērš tas fokuss uz sevi un jāsaprot, cik unikāls un talantīgs mēs katrs esam, un cik koši katrs varam uzmirdzēt, ja vien tikai mēs uzdrīkstētos,” iedrošina izstādes “Be you” autore.

“Māksla spēj iedvesmot, iedrošināt uz jauniem sasniegumiem, tāpēc mēs “AKROPOLE Alfa” turpinām pirms gada iesākto tradīciju un katru mēnesi dāvājam iespēju apmeklētājiem aplūkot talantīgu Latvijas mākslinieku radītos darbus. Augustā tās ir Anetes Puriņas-Purītes gleznas, kas piepilda ar enerģiju, dod vielu pārdomām un neatstāj skatītājus vienaldzīgus. Izstādes nosaukums “Be you” jeb, latviskojot, “Būt pašam” trāpīgi izceļ mūsu katra mērķi – saprast savu dzīves misiju un virzīties uz to. Priecājos piedāvāt mūsu apmeklētājiem iespēju ieraudzīt šīs gleznas un ceru, ka ikkatrs vērotājs tiks uzlādēts pozitīvām darbībām,” apmeklēt izstādi aicina iepirkšanās centra “AKROPOLE Alfa” vadītājs Artūrs Bernhards.

Izstāde “Be you” apskatāma visu augustu no pl. 10.00 līdz pl. 21.00 “AKROPOLE Alfa” 3. stāvā. Ieeja bez maksas.

Darba laiks

Veikali
I-VII 10.00–21.00
RIMI
I-VII 08.00-23.00
MyFitness
V 06.30 - 22.00
I-IV 06.30 - 23.30