Visu jūliju “AKROPOLE Alfa” ir apskatāma Baltijas jūrai veltīta mākslas darbu izstāde

2023-07-03

No 1. līdz 31. jūlijam iepirkšanās un izklaides centra “AKROPOLE Alfa” izstāžu zālē ir apskatāma mākslinieces Aļonas Kaļevičas gleznu izstāde “#manajūra”. Kopumā izstādē būs iespēja aplūkot 16 darbus, kuros atspoguļoti Baltijas jūras un Latvijas dabas skati, kas papildināti ar piekrastes dabai atbilstošiem elementiem. Izstādi ir iespējams apskatīt bez maksas katru dienu no pl. 10.00 līdz pl. 21.00.

Aļona ar gleznošanu nodarbojas jau 12 gadus, pašmācības ceļā pamazām attīstot savas prasmes un hobiju pārvēršot par pilna laika darbu un peļņas avotu. Mākslinieces darbi ir bijuši eksponēti izstāžu zālēs, lielākajos tirdzniecības centros un viesnīcās  Latvijā jau vairāk nekā 20 reizes. Lielo uzmanību Aļona ir izpelnījusies ar pavisam netipisku glezniecības tehniku, tradicionālu otu vietā izmantojot sūkli, ar kurām akrila krāsu izklāj uz lielizmēra audekliem unikālā manierē. Laika gaitā mākslinieces gleznošanas tehnika ir ieguvusi lielu uzmanību, tāpēc vairākas mākslas skolas Latvija vēlas iekļaut Aļonas vadītas meistarklases savā arsenālā.

“Manu mīlestību pret jūru vienā teikumā varētu raksturot “Man vienmēr tevis pietrūkst”, jo pie jūras es vienmēr jūtos laimīga, vienalga, vai tas būtu siltā vasarā vai aukstā ziemā. Tālais horizonts, plašums un vējš palīdz atbrīvot galvu no domām, tāpēc gleznot jūru ir gluži kā terapija, nemitīgi atgriežoties savā miera ostā. Caur jūru es bieži atainoju arī pati sevi, jo uzskatu, ka mans raksturs ir tikpat nepastāvīgs un emocionāli piesātināts, tāpēc daļiņu sevis sanāk ielikt katrā manis gleznotā darbā. Ar šo izstādi ceru, ka arī iepirkšanās centra apmeklētāji spēs notvert enerģiju, ko nes jūras nepastāvība, lai turpinātu savas ikdienas gaitas vieglāk un plūstošāk,” stāsta māksliniece Aļona Kaļeviča.

“Aļonas Kaļevičas darbi tiek izstādīti “AKROPOLE Alfa” jau otro reizi  –  pagājušogad mākslinieces darbi izpelnījās apmeklētāju apbrīnu, tāpēc esam gandarīti sveikt Aļonu ar atgriešanos arī šovasar. It sevišķi vasaras sezonā jūras piekraste ir viena no apmeklētākajām vietām, tāpēc priecājamies, ka varam nelielu daļu tās skaistuma un savvaļas ienest iepirkšanās centra telpās. Aicinām ikvienu šajā jūlija mēnesī atrast brīdi, lai atvilktu elpu un atveldzētos gleznu izstādes jūras krastos,” aicina iepirkšanās centra “AKROPOLE Alfa” vadītājs Artūrs Bernhards

Izstādes apmeklējums ir bez maksas. Izstāde apskatāma katru dienu no pl. 10.00 līdz pl. 21.00 “AKROPOLE Alfa” 3. stāvā.

Darba laiks

Veikali
I-VII 10.00–21.00
RIMI
I-VII 08.00-23.00
MyFitness
V 06.30 - 22.00
I-IV 06.30 - 23.30